SoftCause

SoftCause is een jong IT bedrijf, dat sinds februari 2011 aan de weg timmert en zich gespecialiseerd heeft in het uitvoeren van vernieuwende IT projecten. In 2011 is Renzo Slijp gestart als zelfstandige ondernemer en heeft hij succesvol nieuwbouw projecten uitgevoerd en consultancy geleverd op zowel inhuur- als projectbasis. Vanaf oktober 2014 breidt SoftCause zijn dienstverlening verder uit en zet het zijn bestaande werkzaamheden voort vanuit een nieuw kantoor en is de eerste medewerker een feit.

Renzo Slijp

Renzo is 12 jaar werkzaam als engineer binnen agile teams, waarvan de laatste 6 als lead engineer. Sinds 1 februari 2010 heeft hij besloten verder te gaan als zelfstandige ondernemer en zo zijn carrière een nieuwe wending te geven. Hij heeft een gedegen basis in Java (10 jaar) en C# (8 jaar) en heeft daarnaast ook kennis van modernere ontwikkeltalen zoals javascript (client en server side) en Ruby. Vaak is Renzo de spil tussen de projectleiding en het ontwikkelteam omdat hij op beide vlakken ervaring heeft.

Wat kan hij u bieden

Renzo is in staat zijn kennis over te dragen op zijn teamleden en daarmee de kwaliteit van de software en het ontwikkelteam op een hoger niveau te brengen. Hij geeft ook gastcolleges op de universiteit van Nijmegen over Agile Software Development Methods (o.a. SCRUM) en meer technische gebieden als “Code Refactoring”, “Design Patterns” en “TDD workshops”. Vanuit dit oogpunt legt hij zich daarom niet alleen toe op techniek, maar verzekert hij zich ook van dat de communicatie met zijn werkomgeving optimaal is. Waar nodig zorgt hij ervoor dat hij zich verder verdiept, zowel op inhoudelijk als persoonlijk gebied. De benodigde kennis, voor zover niet aanwezig, vult hij zelf aan. Dit kan resulteren in een privé activiteit waarin hands-on experience wordt opgedaan met de nieuwe techniek of methodiek. Zo heeft Renzo meerdere open source projecten opgezet zoals SharpTiles en node-build. Als lead engineer gaat zijn voorkeur uit naar actief mee ontwikkelen, het (meehelpen) opzetten van nieuwe raamwerken en technisch coachen trainen van zijn teamleden en het bewaken van de code kwaliteit.